Om mig

Min navn er Christian, og jeg er et sted i 40-erne. Jeg er gift med min ungdomskæreste, og vi har været sammen siden mit 16. år. Sammen har vi to skønne unger.

Jeg færdiggjorde en formel uddannelse som folkeskolelærer i 2019 med undervisningsfag i dansk, matematik og madkundskab.

I forbindelse med min uddannelse skrev jeg bachelorprojektet “Æstetiske læreprocesser med virtual reality i matematik”. Projektet var med i konkurrencen om at blive årets bedste og kan læses på folkeskolen.dk.

Samtidig med at jeg læste til lærer, var jeg med til at opbygge en it-virksomhed. Vi startede fire personer og er i dag mere end 40 mennesker, der hver dag arbejder for at skabe en spændende, rummelig og mangfoldig arbejdsplads. Vi er de seneste to år blevet Børsen Gazelle.

Min vej gennem uddannelse og arbejdsliv har ikke været den lige vej.

Jeg har således været alt lige fra murerarbejdsmand over graver, gartnermedhjælper, fysik- og datalogistuderende, kassemedarbejder, underviser, programmør til selvstændig erhvervsdrivende – blot for at nævne nogle. Kasketterne er mange, og har været med til at give mig et ret bredt, mangefacetteret perspektiv på samfund, arbejde og uddannelse.

Jeg er med Einsteins ord militant pacifist – jeg vil hellere dø for en sag, jeg tror på, fredens, end jeg vil kæmpe for en sag, jeg ikke tror på, krigens.

Jeg meldte mig i den sammenhæng frivilligt til militæret på Forsvarets Dag, for at kunne nægte aktivt. Min militærnægtertid aftjente jeg på en friskole, hvor jeg underviste og arbejdede med open source-software i forbindelse med skoleverdenen.

Jeg er politisk aktiv og har tidligere været medlem af SF, Socialdemokratiet, Radikale og Alternativet – dog ikke på samme tid 🙂

Pt. er jeg dog partiløs.

Men at være medlem af et politisk parti mener jeg er en pligt, hvis man ønsker at ændre samfundet. Partierne og det politiske system er langt fra perfekt. Faktisk mener jeg, at det er i stykker. Partierne er dog også den formelle indgang til indflydelse og derfor er man nødt til at spille også på den bane, selvom man som jeg ønsker en grundlæggende demokratisk forandring.

Min politiske aktivisme udspringer af et stærkt humanistisk imperativ. Jeg kalder mig lidt provokerende fundamentalistisk humanist, fordi jeg insisterer på, at man altid tager det humanistiske perspektiv i såvel etiske som politiske overvejelser. Humanismen står efter min opfattelse som direkte modstrid til totalitarismen og er i en tid med klimakrise og øget globalisering vigtigere end nogen sinde.

Om blogindlæggene på siden

Min blog er i høj grad min måde at kondensere mine tanker og ideer om verden, som jeg ser den. Mit interessefelt spænder vidt, og på nogle områder er jeg fagperson og på andre lægmand. Mit perspektiv er altid humanistisk og nogle gange vil det fremgå eksplicit i det enkelte indlæg andre gange implicit.

Alle blogindlæg er skrevet af mig, medmindre andet fremgår. Jeg forbeholder mig retten til at ændre og justere indlæg, forædle og modne dem, efterhånden som jeg bliver klogere.

Såfremt jeg ændrer på betydende niveau i et blogindlæg, vil det fremgå af indlægget.

Du er altid velkommen til at udfordre mig. Du kan skrive til mig eller kommentere mine indlæg. Jeg svarer altid, men ikke altid hurtigt 🙂