Hitlers kæledyrspatrulje

Hitlers kæledyrspatrulje

Hitlers kæledyrspatrulje 1200 628 Christian

Med en systematisk nidkærhed uden ondskab eller følelse i det hele taget blev alle artsfremmedes ( primært jøders ) kæledyr inddraget og aflivet. Alt lige fra hunde til katte og kanariefugle. 

Victor Klemperer beskriver dette forhold, som jeg ikke kendte til forinden, og det vidner måske mere end noget andet om hitlerismens vanvid og indbyggede ondskab. 

Klemperer skriver, at alene det forhold burde have sin egen Nürnbergproces!

Når jeg fra tid til anden drager paralleller mellem dengang og nu, er det ikke fordi jeg mener, at eksempelvis nutidens Trump eller Støjberg har nazismens idealer som endemål. 

Men fordi jeg kan se nogle ligheder i den vej de følger med den vej, hitlerismen fulgte fra slutningen af 1. verdenskrig og helt frem til dens endeligt. Især i Trumps både fremtoning og retorik spøger fortiden. 

Der er også mange forskelle. Og vi får aldrig et nyt 3. rige. Men måske et 4. som i sin grusomhed intet vil lade tilbage, men blot spille på andre præmisser og forhold – nemlig nutidens. 

For en ting skal man gøre sig helt klart. Vi er de samme mennesker som dem i 1933. Vi er ikke biologisk anderledes. 

Klemperer bemærker faktisk indirekte dette forhold i sin undren og forstemthed over, hvordan mennesker han kendte og opfattede som intelligente og verdslige på få år ændrede sig markant og lod sig villigt indlemme i hitlerismens kult. 

Vi skal og må kalde ethvert angreb på humanisme og menneskelighed. 

Hver eneste gang, vi møder det.